Musisk-kreativ profil

På skolen arbejder vi aktivt med at være et sted hvor man ikke bare sidder stille og lytter og lærer. Vi ønsker at inddrage hele kroppen i læringsprocessen og udnytte de evner lærerer og elever har til at lære med kroppen forrest.

Et af vores kreative skud er MUSIKSKOLEN, hvor musik og bevægelse er i forreste række.

Musikskolen

- er vores bud på kvalificeret musikundervisning til vores elever. Undervisningen foregår på skolen efter skoletid. Vores underviser hedder Laila Trier Hjørnholm og er uddannet sanger og musikpædagog fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Vild med musik

"Jeg har været ansat på musikskole i 15 år, hvor jeg har undervist i sang og klaver. Her har jeg arbejdet med stort set alle aldersgrupper og niveauer, lige fra nybegyndere i indskolingen til unge, der søger videre mod MGK  eller musikkonservatoriet."

Jeg har dirigeret kor i 12 år – primært gospelkor, da det er her, jeg har mit hjerte. Som udøvende musiker og sanger har jeg medvirket/medvirker i flere professionelle sammenhænge både som solist og som backing.

Uanset alder og niveau er det altid en kæmpe glæde at se mennesker udvikle sig gennem musikken både fagligt - og ikke mindst personligt.

Klaver

I klaverundervisningen skal vi bl.a. arbejde med nodekendskab, akkorder, rytmer og improvisation. For begyndere lægger jeg vægt på at komme i gang med at lære akkorder tidligt. Her kommer musikken til at lyde af mere, og derfor bliver det hurtigt sjovt at spille instrumentet. Akkordspil er også utrolig brugbart, når man spiller sammen med andre. Vi skal også øve det at finde på, turde give slip og improvisere. Jeg synes, det er super spændende at høre, hvad eleven drømmer om at kunne spille og hvilken musiksmag, de har. Det er meget inspirerende, og ofte kan vi indarbejde noget af det i undervisningen.

Sang

I sangundervisningen er kroppen vores instrumentet. Vi skal derfor arbejde med vejrtrækning, kropsholdning og derigennem skabe kontakt til de muskler, vi skal bruge for at synge "virkeligt fedt”. Vi skal træne stemmen til at synge både højere og dybere. Vi skal synge en masse GODE sange, øve 2.stemmer, improvisere og lære om mikrofon-teknik. I sangundervisningen sætter jeg stor pris på inputs fra eleven, så deres ønsker også får plads og skaber den gode energi i læringen. Man skal synge noget man kan lide. Sangen er mit hovedinstrument og det jeg virkelig nyder at arbejde med.

Pris

Man binder sig som elev for et helt år og modtager undervisning 36 gange a 25 minutter i løbet af et skoleår.

Sang- og klaverundervisning varetages af Laila Hjørnholm mandag og onsdag eftermiddag. Det koster 4950 fordelt på 11 rater - 450 kr. pr. måned, som opkræves sammen med skolepengene.

Trommeundervisning varetages af Mads Hedegaard - forventeligt tirsdag og fredag eftermiddag. Det koster 3080 kr. fordelt på 11 rater - 280 kr. pr. måned, som opkræves sammen med skolepengene.

Det er muligt allerede nu at tilmelde sig undervisning for det kommende skoleår ved at skrive en mail til skolen og skrive, om det er sang, klaver eller trommeundervisning, man ønsker undervisning i samt hvilken dag. Der er 8-10 pladser hos begge undervisere, herefter lukkes der for tilmelding.

Musikskolens retningslinjer vedr. aflysninger

• Hvis eleven aflyser, erstattes lektionen ikke.

• Hvis læreren aflyser, erstattes lektionen.

• Hvis skolen skemalægger begivenheder eller lignende i elevens musikskoleundervisningstid, skal eleven prøve at bytte tid med en anden elev. Hvis det ikke lykkes, vil der blive afholdt en erstatninggang senere på sæsonen.

​​​​​​​

• Ved eksterne arrangementer. F.eks. konfirmandture, erstattes lektionen ikke. Eleven må gerne bytte tid med en anden elev, hvis det er muligt.

• En erstatningsgang vil også kunne bruges til klaversamspil med andre elever, hvis dette er tilfældet, vil lektionen blive forlænget.

Tange Kristne Friskole, Husbondvej 39, 8850Bjerringbro, tlf 8665 9211, tkf@fkf-skoler.dk